Krediet-info.eu

Wat is de goedkoopste hypotheek? En hoeveel hypotheek kan ik krijgen?


De meest gestelde vraag op hypotheekgebied is natuurlijk: hoeveel hypotheek kan ik krijgen. Iedereen wil ontdekken hoeveel hypotheek ze kunnen krijgen. Is er een makkelijke manier om het te ontdekken?
Er zijn genoeg rekenmodules online waarmee je kunt ontdekken hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Het probleem is alleen dat je niet echt nauwkeurig kunt zijn met die rekenmachines.

Groot huisPuur omdat zo'n rekenmachine niet weet wat jij wilt en wat je toekomstplannen zijn. Misschien wil je over een paar jaar wel heel wat anders, maar daar wordt geen rekening mee gehouden. Heb je dan nog hetzelfde huis en hetzelfde inkomen?. Daarom is een rekenmachine voor de meeste vragen over hypotheken niet het beste middel.
Om de vraag "hoeveel hypotheek kan ik krijgen" goed te beantwoorden zul je dus wat dieper moeten graven. Alles hangt namelijk af van wat je eigenlijk wilt op de korte termijn en de lange termijn. Gaat het jou puur om lage maandlasten en lage rente, dan kun je voor variabel gaan. Wil je meer zekerheid in je bestaan en je maandlasten, dan is variabele rente alweer een stuk minder aanlokkelijk. Als je extreem zeker wilt zijn zet je de rente voor 30 jaar vast. Alleen kom je dan weer in de knoei te zitten als je wilt gaan verhuizen over een paar jaar. Veel geldverstrekkers rekenen dan ook een boete voor het vroegtijdig aflossen van de hypotheek.

'Hoeveel hypotheek kan ik krijgen' kan eigenlijk het beste beantwoord worden door het te vragen aan een erkend hypotheek adviseur. Een erkend hypotheek adviseur kan je vertellen wat je moet verwachten en waar je rekening mee moet houden op korte en lange termijn. Na dat gesprek weet je waar je aan toe bent.

Door: Paul Vrode

<< Terug van goedkoopste hypotheek naar home