Krediet-info.eu

Een correcte en goedkope lening afsluiten


Buiten dat het niet altijd verantwoord is om een lening aan te vragen wil een steeds groter gedeelte van de Nederlandse bevolking een lening afsluiten. Doordat u online op verschillende websites een lening aan kunt vragen is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om te lenen. Geld lenen is aantrekkelijk maar u bent wel verplicht jarenlang afbetalen. U kunt het geld lenen bij een bank maar ook bij een kredietverstrekker. Banken doen vooral zaken met tussenpersonen. Heeft een leningadviseur u geadviseerd bij het afsluiten van de lening? Dan is in dat geval de leningadviseur de intermediair van de bank.

goedkope leningIn overleg met de leningadviseur kunt u het bedrag bepalen waarover u wilt beschikken, en zo ook de lening welke u graag wil.
Zo kunt u kiezen uit het rentekrediet voor extra lage maandlasten, of voor het doorlopend krediet. Door bijvoorbeeld werkloosheid kunt u problemen krijgen met de terugbetaling maar hier kunt u zich voor verzekeren. U bent bij sommige aanbieders van leningen verplicht uzelf te verzekeren. Als de tussenpersoon u verplicht om een verzekering af te sluiten, dan mag u zelf bepalen waar u dat doet. U kunt ook een lening afsluiten zonder deze verzekering. Kunt u niet een lening afsluiten zonder zonder een verzekering af te sluiten? Dan kunt u beter op zoek gaan naar een andere kredietverstrekker.Met een lening nemen de vaste lasten toe. Buiten de rente bent u verplicht ook elke maand aflossing terugbetalen. Het geleende bedrag en de rente die hierover wordt betaalt, moet u zo snel mogelijk terugbetalen. Een lening is een belangrijke financiële verplichting. Zorg dus dat u het maandelijks aflossen niet nalaat.

Als u extra geld nodig hebt dan wilt u natuurlijk een lening afsluiten bij de goedkoopste aanbieder. Let er op dat niet alleen de prijs van belang is maar ook de rente. U kunt meerdere lening offertes aanvragen bij meer dan één tussenpersoon. U kunt dan de rente vergelijken waardoor u veel geld kunt bezuinigen. Als u deze heeft vergeleken kunt u de offerte kiezen die het beste bij u past.
Een intermediair adviseert mensen die op zoek zijn naar een lening voor een woonhuis, persoonlijke lening, een tweede huis, maar ook welke mogelijkheden er voor u zijn. Merkt de tussenpersoon op dat hij niet verbonden is met de tussenpersoon? Dat is meestal niet het geval aangezien intermediairs, de naam zegt het al, voor de kredietverstrekkers werken en een gedeelte ontvangen van de winst. Dit betekent dat ze geld ontvangen van de aanbieder van leningen, als ze de klant overhalen een lening aan te vragen. De intermediair kan u een aantal mogelijkheden aanbieden om een lening aan te vragen. Deze worden voor u vergeleken zodat het voorstel geselecteerd wordt die het beste bij uw financiële situatie past.

Door: G.J. Berends

<< Terug van goedkope lening naar home