Krediet-info.eu

Welke soorten leningen zijn er allemaal?
- Lenen vergelijken -


Leningen zijn er in alle soorten en maten. Maar hoe weet je nou welke lening het beste voor jou is? Een overzicht van een aantal leningvormen in dit artikel.
Eigenlijk vallen leningen in twee categorie├źn in te delen. De twee leningtypes vallen uiteen in de categorie persoonlijke lening en doorlopend krediet. Deze twee soorten leningen zijn het meest populair op dit moment. Er komen een hoop exotische namen voor om soorten leningen te classificeren, maar in de praktijk komt het neer op deze twee leningvormen. >
Als je een uitgave wilt doen van 1 vast bedrag ben je vaak het beste af met een persoonlijke lening. Het is vanaf het begin af aan duidelijk wat de kosten van het krediet gaan zijn, wat de aflossing is en hoe je terug gaat betalen. Iedereen kent deze leningvorm omdat het de meest traditionele leningvorm is. Het voordeel is dat je exact weet waar je aan toe bent, het nadeel is dat je minder flexibiliteit hebt als bij een doorlopend krediet bijvoorbeeld.
Als je budget flexibel moet zijn, dan is een doorlopend krediet in jouw situatie een betere oplossing vanwege de flexibiliteit. Een doorlopend krediet leent zich nu eenmaal beter voor variaties en fluctuaties. Met een doorlopend krediet heb je meer ruimte om uit te wijken als dat eens nodig moest zijn. Een mindere kant aan het doorlopend krediet is de verleiding om te blijven opnemen, zodat je geen heldere looptijd kunt vaststellen.

Door: Paul Vrode

<< Terug van lenen vergelijken naar home