Krediet-info.eu

Lening afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie


lening afsluitenNiemand kan in de toekomst kijken. Hoe staat u er over 10 jaar financieel voor? Werkloosheid, echtscheiding, overlijden van de partner; het kan iedereen overkomen. Vaak gaat u er dan flink op achteruit met uw inkomen.
U kan flink in de problemen komen met uw financieen, met allerlei vervelende gevolgen, met als ergste ramp dat u mischien uw huis wel gedwongen moet verkopen. Als u uw huis gedwongen moet verkopen vangt u vaak een veel lagere prijs dan waneer u het op uw gemak zou verkopen. Er kan een flinke schuld overblijven waar u jaren mee blijft zitten.
Gelukkig is er de nationale hypotheek garantie. NHG wordt verstrekt door de stichting waarborgfonds eigen woningen, dat in 1993 door de overheid is opgericht. Als u een hypotheek met NHG hebt, staat het fonds borg voor de terugbetaling van uw eventuele restschuld mocht u uw huis gedwongen moeten verkopen. Een hypotheek met NHG is dus een veilige hypotheek. Maar er zijn meer voordelen.
Een lening met NHG is alleen mogelijk als u voldoet aan de inkomensnormen die opgesteld zijn door nationaal instituut voor budegetvoorlichting (NIBUD). Het NIBUD berekend het percentage van uw totale inkomen wat u kan uitgeven aan uw hypotheek. Zo weet u
zeker dat u voldoende geld overhoud voor: dagelijkse boodschappen, verzekeringen en andere kosten van levensonderhoud. Nog een groter voordeel is het feit dat u een lagere hypotheekrente gaat betalen. Dit rentevoordeel kan oplopen tot 0,6%. Dat is al gauw een paar honderd euro per jaar! Genoeg redenen dus om te keizen voor een hypotheek met NHG.
Voor meer info kijk op www.nhg.nl

Door: Jeroen Swart

<< Terug van hypotheek met bkr registratie naar home