Krediet-info.eu

Studenten lening


Er wordt steeds meer geleend door studenten. Het ene onderzoek na het andere verschijnt over het leengedrag van studenten. Veel studenten hebben het gewoon te druk met hun studie om ook nog eens een bijbaan te hebben naast hun studie. Sommige studenten komen wel uit met een aanvullende beurs, maar in het merendeel van de gevallen voldoet die ook niet.
Het is pittig om de studenten levensstijl te combineren met de dure lesmaterialen en opleidingen om nog iets over te houden.
studenten lening Er kan door studenten bij de IB groep worden bijgeleend. Als je besluit bij te lenen bij de IB groep betaal je een laag rentepercentage.

Bij een bank kun je ook vaak rood staan als je even een maand krap zit. Als je voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet wilt gaan is dat wat moeilijker, omdat de meeste studenten nou eenmaal niet zoveel verdienen. Sommige banken zijn wat makkelijker met het verstrekker van leningen, dit is mede afhankelijk van de te betalen rentes en kosten. Wees niet stom en bedenk altijd van te voren hoe je de schuld gaat terugbetalen. Je moet er een voorstelling van hebben, maar voor de meeste studenten is het geen probleem. Snel afbetalen wordt mogelijk zodra je jouw studie hebt voltooid en een baan hebt gevonden.
Je begrijpt dat deze vlieger niet opgaat voor absurd hoge bedragen, maar gelukkig zijn deze ook niet echt nodig. Meestal draait het om rondkomen aan het eind van de maand, niet om grote eenmalige aankopen.

Studentenleningen zijn dus een stuk gebruikelijker als vroeger, gewoon omdat de omstandigheden zodanig zijn dat je wel bijna moet lenen om rond te komen.

Door: Paul Vrode

<< Terug van studenten lening naar home